Slovacia

Situată în partea centrală a Europei, Slovacia sau Republica Slovacia este o destinatie turistică în plină ascensiune, ce reuseste să atragă turistii din întreaga lume cu peisajele sale montane spectaculoase, istoria bogată, arhitectura superbă si preturile competitive.

Centrul pentru artă si cultură este capitala Bratislava, ce se mândreste cu un număr mare de muzee, galerii de artă, palate si biserici bogat ornamentate, în jurul Orasului Vechi.

Muntii Tatra constituie o populară destinatie pe toată durata anului, oferind facilităti de schi în perioada iernii si trasee pentru drumetii si cătărări în timpul verii; în acelasi timp, numeroasele izvoare de apă termală pot remedia problemele de sănătate a unora. Împrăstiate de-a lungul colinelor si a văilor de joasă altitudine se pot vedea castelele si fortăretele Slovaciei, relicve ale Evului Mediu ce au fost construite în apropierea aproape oricărei localităti, pentru a proteja împotriva invadatorilor. Între cele mai apreciate comori arhitectonice ale tării se numără bisericile din lemn din partea de nord-est a tării, construite într-un mod unic, fără cuie de fier si încă functionând ca edificii religioase si în ziua de azi.

Slovacia a devenit un stat independent în 1993, o dată cu împărtirea Cehoslovaciei în republicile independente Cehia si Slovacia. Gloria si distractia Pragăi au transformat Cehia într-una dintre tările cele mai vizitate ale Europei, în timp ce farmecul ascuns al Slovaciei a rămas aproape neexplorat. Astăzi, peisajele spectaculoase, resorturile de schi, orasele istorice precum capitala Bratislava, si usurinta în a o vizita, participă la cresterea Slovaciei în preferintele turistilor europeni.